Etusivu

22.3.2019

Lahdessa järjestettiin kaksipäiväiset Jalostuspäivät 21.-22.3. Päivien anti oli erittäi antoisa, erityisesti Oriparaati oli hieno kokemus, kun oriit pääsi näkemään aivan vierestä.

Huippumalli suoritti syksyn ja alkutalven hienosti, yksi voitti ja useampi totosija. Valitettavasti viimeisen startin jälkeen toinen takajalka reagoi ja klinikalla löytyi hankosidevamma. Huippumalli siityi nyt siitokseen.

Joulun alla talliin muutti myös 26-aikainen tamma Liivate. Liivatteelle sulhaseksi on jo valittu Jokivarren Kunkku.


18.12.2018

Kesälliset varsat ovat kaikki löytäneet kodin, joten nyt vietetään talvitaukoa ja odotellaan keväällä syntyviä varsoja.

Huippumalli on aloittanut kesätauon jälkeen lupaavasti, kaikki kolme starttia totosijoilla. Seuraavan kerran startataan joulun jälkeen Oulun tammasarjassa.

Tallin pesulapalvelu on lähtenyt mukavasti käytiin, asiakkaita on riittänyt tasaisesti.

19.8.2018

Sivuja päivitetty, tämän kesäisistä myynnissä olevista varsoista kuvia tulossa.

20.5.2018

Kevät ja varsomiset ovat pyörähtäneet käyntiin. Juurilla varsoi tammavarsan oriista Costello. Vinkein ja Harjan Valio varsomisvuorossa seuraavaksi. Juurilla on jo ehditty siementää Välähdyksellä.

Harjan Halla starttaa 21.5. Seinäjoella koelähdössä. Edellinen koelähtö päätyi hylkäykseen loppusuoran laukan vuoksi.

Huippumalli lunasti Forssasta starttiluvan ja starttaa Seinäjoella 21.5. Alokasextra-sarjassa.

Seinäjoen varsanäyttelyissä 12.5. kimppavarsa Kankalon Viliste keräsi pisteet 47,5, saaden ravista jopa 9,5. Vilisteen kanssa suunnistetaan syksyllä Ylivieskaan valtakunnan näyttelyyn.

15.11.2017

Harjan Vire suoriutui kolmivuotissyksystä mallikkaasti. Ennätys 45-aikaiseksi ja autolähtöäkin päästiin Porin Junnustartin finaalissa kokeilemaan. Nyt Vire on saanut muutaman viikon lomailla ja kohta aloitetaan voiman hankkiminen ensikesän kisoja varten.

Harjan Pepita oli viikonloppuna Helsingissä 1-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnannäyttelyssä. Laakson ratsastuskentän pohja oli sateiden jäljiltä ala-arvoisessa kunnossa, todella liukas. Liikkeiden pisteet taisivat jäädä mudan sekaan mutta tyypistä 9, rungosta 8,5 ja kavioista 8 niin tyytyväisiä ollaan. Palkinnoksi puhdas II-palkinto ja pistettä vaille finaalipaikka.

Ensikesän orivalinnat ovat seuraava miettimisen kohde. Hyviä ehdokkaita on paljon. Vielä ehdit oman varsasi laittaa tilaukseen.


13.9.2017

Kaikki tämän kesäiset varsat ovat löytäneet uuden omistajan, ensikesän varsat varattavissa.
Kaksosvarsa Harjan Vire suoritti hyväksytyn opetuslähdön 4.9. ja starttaa Nuoret-lähdössä 15.9.
Merin Toive tiinehtyi Vaelluksesta, mutta alkio ei ollut elinkelpoinen. Merin Toive uusittiin Fiilingillä tilaajien toiveesta
Tallin tammakatras kasvoi 4v. tammalla Huippumalli. Suku on jäätävän kova, joten tulevaisuudessa annettavaa myös siitoksessa. Tällä hetkellä Huippumalli asustaa osaomistajalla Ilmajoella ja aletaan treenaamaan kunhan kotiutuminen on päässyt vauhtiin.

25.7.2017

Myynnissä olevien varsojen kuvia nähtävissä osiossa Myynnnissä/varattavissa. Suureksi pettymykseksi Jennyn Ystävä loi alkionsa, puolestaan Merin Toive ultrattiin tiineeksi Vaelluksesta. Kukan Lento odottelee vielä ensiviikon ultrausta.

Harjan Tallin t-paitoja ja huppareita saatavissa. Valitse värit itse.
Hinta 15e/35e.

5.7.2017

Vinkein varsoi 19.6. tammavarsan Erikassonista eli täyssisko Edisonille ja Harjan Hallalle. Tämä varsa on myynnissä.
Merin Toive varsoi 2.7. orivarsan Erikassonista

Siemennykset alkavat tuottaa tulosta. Eilen ultrattiin tiineiksi kaksi tammaa, Jennyn Ystävä kantaa Jokivarren Kunkusta ja Juurilla kantaa Costellosta. Jennyn varsalle emme vielä ota varauksia vastaan hankalan tiinehtymishistorian vuoksi.

16.6.2017

Juurilla varsoi 10.6. orivarsan Siporista. Aikaisemmasta tiedosta poiketen tämä varsa tulee myyntiin.
Tammojen siemennykset on aloitettu, kevät/alkukesä vain tuntuu olevan melkoisen haastava kiimojen suhteen.
Seuraavaksi odotellaan varsovaksi Vinkein ja Merin Toive

15.5.2017

Kukan Lento varsoi 24.5. tammavarsan Siporista.

Tallin kasvatti Harjan Valio palaa takaisin syntymätallille loukkaantumisen vuoksi. Nyt siemennetään ja annetaan nuorelle tammalle aikaa kuntoutua. Orivalinta on vielä avoin.

Harjan Tallin kasvatit niittivät menestystä Seinäjoen varsanäyttelyssä 14.5. Harjan Pepita ja Harjan Merivirta saivat suomenhevosista toiseksi parhaat pisteet, kummatkin 46p ja puhdas II. Harjan Merivirta palkittiin lisäksi ilmaisella osallistumisella Ilkka-ajoon. Harjan Halla palkittiin II- palkinnolla ja Harjan Huuma III+ palkinnolla.

5.12.2016

Tallin tammakaarti vahvistui marraskuun puolessa välissä uudella tammalla. 23-aikainen Jennyn Ystävä on kärsinyt tiinehtymisongelmista, mutta ongelma on löydetty ja hoidettu, keväällä yritetään suurella mielenkiinnolla.

-----

5.12.2016

Nettisivujen päivitystä. Tallin kuulumiset päivittyvät Facebookin lisäksi myös tänne.

Kesällä syntyi varsoja seuraavasti: Vinkein - Erikasson yhdistelmästä orivarsa Harjan Willi. Juurilla - Lars yhdistelmästä tammavarsa Harjan Laaserinna. Willi oli tilausvarsa ja asustelee nyt Ravitalli Kari Lehtosen pihatossa. Laaserinna muutti marraskuussa uudelle omistajalleen Turkuun.

Nopsa Vilkeriina - Kilun Peedro tammavarsa nimeltä Harjan Pepita, joka niin ikään tilausvarsa ja jäi hoitopaikalle kotitallille. Nopsa Vilkeriina aka Kerttu jouduttiin lopettamaan kaksi viikkoa varsomisen jälkeen vaikean ähkyn vuoksi. Onneksi jo samana päivänä saimme loistavan sijaistamman Virroilta.

Merin Toive aka Pallukka varsoi Larsista hienon orivarsan. Valitettavasti varsalla oli massiivinen kehityshäiriö sydämessä ja se jouduttiin vuorokauden ikäisenä lopettamaan.

Kukan Lento aka Lilli tiinehtyi ensimmäisestä siemennyksestä Siporista.

-----

14.10.2015

Varsat on vieroitettu ja Harjan Merivirta sekä Harjan Huuma siirtyivät Annamari ja Kari Lehtosen oripihatoon. Myös Harjan Hippu on siirtynyt uusille omistajilleen. Tallin kesällisistä varsoista jäi vielä Harjan Tähti.

Harjan Valo starttaa 16.10 Porissa koelähdön merkeissä.

-----


15.8.2015

Kaikki tammat ovat ultrassa todettu tiineiksi eli ensikesänä syntyy jälleen neljä varsaa jos kaikki sujuu hyvin. Tämän kesän sato on myynnissä, jäljellä ovat vielä Harjan Tähti ja Harjan Huuma.

Edison palaa radalle koelähdön merkeissä Turun seuraavissa raveissa. Harjan Valon suunnitelmissa on jatkaa Kankaanpään paikallisraveissa loppukuusta.

-----


20.7.2015

Sivujen päivitystä. Paula kävi jälleen kuvaamassa varsoja ja myynti-osiosta löytyy tuoreita kuvia. Ei muuta kun ostoksile.
Kaikki tammat ultrattu tiineiksi, joten taas on varsoja tulossa ensikesänä.

----


16.6.2015

Varsomisuutisia:
Vinkein varsoi vaalean oripojan Liisingistä Uusitaan Erikassonilla
Pallukka varsoi ison punarautiaan orivarsan Camrista. Uusitaan Larsilla
Ja joukon viimeisenä, Kerttu varsoi eilen tammavarsan A.T. Ekosta. Uusitaan Kilun Peedrolla

-----

1.6.2015
Harjan Valo huomenna Seinäjoen iltaraveissa Nuoret-lähdössä.
Tsemppiä Elina ja Valo!

-----

Harjan Tähti

Juurilla varsoi 14.5 tähtipäisen tammavarsan Vixenistä.

Tämä kaunis neitonen on myös myytävänä!

-----

15.4.2015

Orivalinnat kesälle on tehty:
Vinkein - Erikasson
Nopsa Vilkeriina - Kilun Peedro
Merin Toive - Lars
Juurikka - Lars

-----

15.4.2015
Harjan Valo koelähdössä Seinäjoella 16.4.

-----

18.12.2014
Tallin kasvatti Harjan Valo aloittaa uransa maanantaina 22.12. Seinäjoella opetuslähdössä.